Notícies


L’ICS posa en marxa un conjunt de mesures per reduir el consum d’energia als seus centres i serveis

Aquesta iniciativa forma part d’un programa d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat, que permetrà la reducció d’un 11% en el consum d’energia respecte les previsions en l’horitzó de l’any 2015.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta incorpora pallassos d’hospital per millorar l’estada dels infants atesos al centre

Amb l’objectiu d’aprofitar les propietats terapèutiques del riure, el passat 11 de juny un grup de pallassos de l’associació XaropClown va començar a prestar el seu servei a l’Hospital Josep Trueta de Girona.
Anar Amunt     Més informacióEs crea la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició Territorial de Girona

El CatSalut, l’ICS i els hospitals comarcals gironins han signat un conveni per garantir la cobertura de l’especialitat d’endocrinologia a tota la demarcació de Girona en el marc de consolidació del treball de coordinació territorial.
Anar Amunt     Més informacióEl Departament de Salut presenta el Codi infart

El Codi infart és un protocol que redueix a la meitat el temps de resposta del sistema sanitari perquè el pacient sospitós de tenir un infart rebi les mesures diagnòstiques i terapèutiques apropiades en els diferents punts de la xarxa assistencial.
Anar Amunt     Més informacióPla Estratègic d’Ordenació de l’Atenció de Pediatria a l’Atenció Primària

L'objectiu és ordenar l’atenció pediàtrica de Catalunya per tal de continuar proveint una assistència d’alta qualitat, però fent-la més resolutiva i potenciant la coordinació entre els diferents nivells assistencials i d’altres recursos del sistema.
Anar Amunt     Més informacióEl Departament de Salut i “la Caixa” creen una unitat d'investigació en teràpia molecular del càncer

S'ubicarà a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron en un espai de 900 metres i comptarà amb 13 investigadors permanents.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Bellvitge implanta per primera vegada a Espanya un cor artificial permanent

La pacient és una dona de 43 anys afectada per una insuficiència cardíaca terminal que no podia rebre un trasplantament.
Anar Amunt     Més informacióL'Institut Català de la Salut estén la figura del pacient expert a l'atenció primària de Barcelona

Els centres d'atenció primària Gòtic, Besòs, Montnegre i La Marina comptaran aquest any amb pacients experts en insuficiència cardíaca. L'objectiu és donar continuïtat a l'experiència pilot iniciada el 2006 al CAP Roquetes.
Anar Amunt     Més informacióL'HUVH analitza les conseqüències de l’obesitat infantil a partir d’un programa educatiu pioner

Els experts alerten dels perills d’aquest trastorn per a la salut física i psicològica a la vida adulta i destaquen la necessitat de potenciar la formació d’educadors en obesitat infantil.
Anar Amunt     Més informacióEs posa en marxa el Pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor sobre la salut

El Pla abasta tot Catalunya i en especial les grans ciutats. Va dirigit sobretot a aquells col·lectius de risc com les persones grans, els nadons i alguns malalts crònics.
Anar Amunt     Més informacióEl Govern de la Generalitat destina 8.678 milions d'euros a la sanitat catalana l'any 2007

El pressupost de Salut del 2007 prioritza el pagament dels acords retributius dels professionals.
Anar Amunt     Més informació6 de juny: Dia del donant d’òrgans i teixits

La consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit l’acte homenatge del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits i ha donat a conèixer les últimes dades de transplantaments a Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióEl Govern regula el dret dels ciutadans a obtenir una segona opinió mèdica

La mesura permet contrastar un diagnòstic o un tractament en determinades circumstàncies d'especial gravetat.
Anar Amunt     Més informacióTrasllat al 22@ de diferents organismes dependents del Departament de Salut

La Direcció General de Salut Pública, l'Agència de Protecció de la Salut, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, el Servei Territorial de Salut a Barcelona i l'Institut d'Estudis de la Salut es traslladen a un nou edifici del 22@.
Anar Amunt     Més informacióL'Hospital Universitari Vall d'Hebron organitza el 9è Curs del Diploma en Medicina Fetal

El curs, orientat a la pràctica clínica, està acreditat per la Fetal Medicine Foundation. Aquest any incorpora l’ús de noves tecnologies i els avenços en el diagnòstic i el tractament de malformacions fetals.
Anar Amunt     Més informacióEl Govern atorga les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari

Amb aquests guardons es vol distingir les persones i entitats que han contribuït a la millora de la sanitat. El lliurament de les distincions tindrà lloc el dia 7 de juny al Palau de Pedralbes.
Anar Amunt     Més informacióSignatura de l’Acord de gestió 2007 dels equips d’atenció primària i els hospitals de l'ICS

Aquesta és la segona vegada que l’ICS formalitza la seva relació amb tota la xarxa de centres a través d’un contracte, que té per objectiu final la millora de la qualitat assistencial mitjançant la mesura dels resultats dels serveis.
Anar Amunt     Més informacióResultats de la catorzena edició de la Cursa Atlètica de la Sanitat Catalana

L’hospital Comarcal de l’Alt Penedès i el Parc Taulí han estat els guanyadors de la Cursa Atlètica de la Sanitat Catalana al voltant de l'hospital Germans Trias.
Anar Amunt     Més informacióEl Departament de Salut amplia el programa de diagnòstic ràpid del càncer als de pròstata i bufeta

Al llarg del 2007 s'aniran incorporant a aquest programa els següents hospitals: Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital de Terrassa, Fundació Puigverd i l'Hospital de Palamós.
Anar Amunt     Més informació


L’ICS adquireix 111 cotxes nous per atendre les urgències domiciliàries d’atenció primària

L’objectiu d’aquesta dotació és millorar la capacitat de resolució i la qualitat del servei d’atenció domiciliària que es presta als ciutadans.
Anar Amunt     Més informacióEl Departament edita un Protocol per assistir parts naturals no medicalitzats

Aquest tipus d'assistència és la que es presta durant el procés del part i consisteix en la mínima intervenció obstètrica, de forma que només s'hi intervé quan és estrictament necessari, amb la finalitat de resoldre algun problema.
Anar Amunt     Més informacióPrimera reunió del Consell de la Professió Infermera de Catalunya

L’objectiu principal d’aquest Consell és dotar la professió infermera d’un òrgan de consulta i participació activa amb caràcter permanent que garanteixi el diàleg i la comunicació mútua amb l’Administració Sanitària i els professionals d’infermeria.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi revela que a partir dels 90 anys els homes es mantenen en millors condicions que les dones

Experts de l’Hospital de Bellvitge i de l’Atenció Primària segueixen des del 2004 la població nonagenària de Sant Feliu de Llobregat.
Anar Amunt     Més informacióCirurgians de tot l’Estat es reuneixen a Bellvitge per millorar el tractament del càncer de recte

El Curs Sobre Implantació de l’Excisió Total del Mesorecte ha estat impartit per cirurgians, radiòlegs i anatomopatòlegs de Noruega, país on un projecte docent de característiques similars va aconseguir uns resultats espectaculars.
Anar Amunt     Més informació


Administració Oberta de Catalunya
© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
A l'estiu fora calor!


Pla per minimitzar els efectes negatius de l'onada de calor sobre la salut de la població de Catalunya, especialment de les persones més vulnerables per l'edat, malaltia o situació social.

Ajuda per deixar de fumar


El Departament de Salut ha posat en marxa el telèfon 902 111 444 que funcionarà els 24 hores i els 365 dies a l'any, per ajudar a deixar de fumar.

Benvinguda a Catalunya a les dones immigrades


Informació de l'Institut Català de les Dones sobre els drets de les dones immigrades. Amazig, anglès, àrab, castellà, català, francès, romanès, rus, urdú i xinès.

Projecte de Llei de la reforma de l'Institut Català de la Salut


Presentació del projecte de Llei de reforma de l'ICS davant la Comissió de Salut del Parlament, a càrrec del director gerent de l'organització.Nou sistema de preus de referència 2007


Ampliació a un total de 136 conjunts, incorpora 48 nous principis actius i duplica el número total de presentacions de medicaments afectades. L'entrada en vigor és l'1 de març de 2007.Hipertensió arterial: consells per als pacients


Consells per ajudar a prevenir la hipertensió arterial.Infeccions pulmonars: consells per als pacients


Consells adreçats als adults i familiars dels infants per alleujar els símptomes de la bronquitis, MPOC, pneumònia i bronquiolitis.Web sobre salut sexual i afectiva dels joves


Aquest web s'adreça als nois i noies de 14 a 24 anys i ofereix informació, participació i consulta virtual. www.sexejoves.gencat.net.

La mutilació genital femenina


Informació adreçada als familiars de les nenes que poden patir una mutilació genital. Català, Castellano, English, FrançaisLa dispèpsia: consells per als pacients


És un conjunt de molèsties relacionades amb lesions o alteracions en el funcionament de l'estómac o duodè.L'ús dels bolquers: consells per als pacients


Hàbits per millorar la incontinència urinària i recomanacions per col·locar els diferents tipus de bolquers.Les lumbàlgies: consells per als pacients


Són dolors a la part baixa de l'esquena. Aquells consells informem sobre les causes més freqüents, la prevenció i una taula d'exercicis per al dolor.El colesterol: consells per als pacients


Consells per a controlar-lo, reduïr-lo i recomanacions dietètiques.Úlceres vasculars: consells per als pacients


Les úlceres vasculars són lesions a la pell que tarden a curar-se produïdes per la mala circulació.Contracepció d'emergència: consells per als pacients


La contracepció d'emergència és un tractament per evitar embarassos no desitjats.Drets i deures


Resum de la carta de Drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l'atencíó sanitària.Escoliosi idiopàtica. Consells per als pacients


Consells per ajudar a prevenir aquesta desviació de la columna vertebral.Lliure elecció de centre i metge


Podeu elegir metge de família o pediatre dels centres i equips d'atenció primària, gestionats per l'ICS, de qualsevol localitat de Catalunya.